Termeni si conditii

Termeni si conditii

Politica de securitate a datelor

S.C. EXPLORA RX S.R.L. este constienta de importanta protejarii informatiilor colectate despre dvs., in mod special acele informatii capabile sa va identifice ca individ ("informatii personale"). Acest document guverneaza modul in care colectam (prin documentul numit programare online ), utilizam aceste informatii (in conformitate cu prevederile Legii 677/2001) precum si conditiile de utilizare ale site-ului www.explora-rx.ro. Acest document este verificat periodic pentru a fi la curent cu orice modificari. Comentariile si sugestiilor dumneavoastra sunt asteptate la adresa de mail: office@explora-rx.ro.

SC EXPLORA RX SRL, cu sediul in Iasi, Str. Vasile Conta, nr. 2, demisol, este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarilor Datelor cu Caracter Personal cu numarul 11915.

Informatii colectate

Informatiile pe care le colectam difera in functie de modul in care folositi site-ul sau de modalitatea de contact realizata intre dumneavoastra si compania noastra (in cadrul unei examinari CT in cadrul clinicii noastre prin completarea in Registrul de evidenta a pacientilor, unei prin accesarea serviciului de programare online pe site-ul www.explora-rx.ro, in urma unei solicitari in scris din partea dumneavastra transmisa prin fax sau prin posta, in urma semnarii unui contract bilateral sau in urma unei solicitari telefonice). Referitor la site-ul mai sus mentionat, este posibil sa utilizati site-urile fara a fi nevoie sa ne furnizati informatii personale, dar daca doriti sa folositi unele din serviciile pe care vi le oferim este posibil sa va fie cerute informatii personale ca: numele, prenumele, adresa de e-mail, adresa de corespondenta, datele fiscale ale societatii, numere de telefon, fax mobil. Aceste informatii sunt colectate numai atunci cand acceptati voluntar si in cunostinta de cauza trimiterea lor catre noi. Ne angajam ca in fiecare pagina unde va cerem aceste informatii sau pe orice fisa de interes colectata sa punem un link (o infomare) catre acest document pentru a-l putea consulta ori de cate ori este cazul.

Utilizarea informatiilor

Informatiile personale pe care utilizatorii le prezinta pe site-ul noastru cat si prin completarea documentului numit: Programare online, site-ul www.explora-rx.ro,sunt folosite doar in scopul in care au fost prezentate in afara de cazul in care noi dezvaluim/publicam alte utilizari in aceast document in momentul colectarii informatiei. Copii ale corespondentei trimise de pe site, care ar putea contine informatii personale, sunt stocate ca arhive doar pentru pastrare si back-up.

Datele personale

Pe site-ul www.explora-rx.ro, utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin completarea formularului de programare online. Societatea S.C. EXPLORA RX SRL S.R.L. nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea informatiilor furnizate.

Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre S.C. EXPLORA RX S.R.L. numai in scopul declarat. Informatiile din formularele de contact pentru programearea online vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea primirii solicitarii, confirmarea primirii sau procesarii comenzii, pentru confirmare si primire de emailuri , precum si pentru a se raspunde solicitarilor primite prin intermediul formularului de contact pus la dispozitie pe site.

Prelucrarea datelor personale

Completand formularul de contact pe www.explora-rx.ro, sunteti de acord sa intrati in baza de date a S.C. EXPLORA RX S.R.L. Scopul prelucrarii datelor consta in: reclama marketing si publicitate, informarea clientilor si potentialilor clienti ai serviciilor puse la dispozitie de S.C. EXPLORA RX S.R.L., prin e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile desfasurate in viitor de societatea sus numita prin site-ul www.explora-rx.ro, despre serviciile pe care societatea le presteaza, despre ofertele pe care societatea de promoveaza.

Securitatea datelor si informatiilor personale

Datele personale introduse de catre utilizator sau de orice alta persoana identificata ca potential client vor fi folosite de S.C. EXPLORA RX S.R.L. , numai in scopul declarat al acestei politici. Informatiile din si datele din formularele de contact pentru programarea online vor fi folosite pentru scopul de reclama marketing si publicitate, pentru confirmare si primire de emailuri, precum si pentru a se raspunde solicitarilor primite prin intermediul formularului de contact pus la dispozitie pe site si in nici un caz nu vor fi furnizate unei terte parti.

S.C. EXPLORA RX S.R.L. nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

Referitor la accesarea site-ului societatii www.explora-rx.ro va precizam ca datele si informatiile care sunt prezentate in site-urile SC EXPLORA RX SRL sunt numai in scopuri informative. SC EXPLORA RX SRL isi rezerva dreptul de a modifica atat continutul, cat si structura site-ului in orice moment si fara preaviz.
Orice includere de link-uri spre alte site-uri este facuta numai pentru ajutorul Utilizatorului si nu implica sprijinirea de catre SC EXPLORA RX SRL a materialului disponibil pe sau prin acele site-uri. Utilizatorul se angajeaza sa respecte politicile de utilizare valabile in acele site-uri. Clientul accepta starea de fapt ca SC EXPLORA RX SRL nu controleaza aceste site-uri, nu este responsabila si nu isi asuma nici o obligatie in ceea ce priveste alte site-uri, orice link din alte site-uri sau continutul acestora. Utilizatorul acceseaza acele situri si le foloseste produsele si serviciile exclusiv pe propriul risc. SC EXPLORA RX SRL nu garanteaza ca serviciile sau continutul furnizate de terte surse sunt acceptabile si disponibile in orice parte Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza alt continut sau servicii de pe site-uri ale unor terti, SC EXPLORA RX SRL nu este responsabila pentru respectarea de catre Utilizator a legilor locale sau a altor acte normative in vigoare in acele tari.

Securitatea informatiilor

S.C. EXPLORA RX S.R.L. garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. S.C. EXPLORA RX S.R.L. nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul/serverele sau mailurile expediate de www.explora-rx.ro nu contin virusi sau alte componente daunatoare. De asemenea, societatea S.C. EXPLORA RX S.R.L nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul.

Accesul la informatii

Ne vom stradui sa luam orice masuri rezonabile pentru protectia oricarei informatii despre dvs., si sa mentinem aceste informatii corecte si la zi. Oricand veti descoperi informatii incorecte despre dvs. ne puteti contacta pentru a le corecta. In afara de aceasta angajatii nostri si furnizorii de servicii legate de/asociate cu sistemele noastre de informatii sunt obligati sa respecte Procedura de securitate informationala a SC EXPLORA RX SRL precum si confidentialitatea oricaror informatii personale aflate in posesia noastra.

 

Datele de contact ale operatorului Explora RX

Explora RX, Vasile Conta nr. 2, IASI, ROMÂNIA
0232277027
office@explora-rx.ro

Scopurile prelucrarii datelor personale
Explora RX colecteaza si prelucreaza datele personale pentru urmatoarele scopuri:

 

 • Realizarea serviciilor medicale solicitate: programarea serviciilor, transmiterea de remindere si alte detalii privind programarea, incheierea contractului, in scopuri de medicina preventiva, de stabilire a diagnosticelor medicale, de administrare a unor ingrijiri sau tratamente medicale pentru persoana vizata ori de gestionare a serviciilor de sanatate care actioneaza in interesul persoanei vizate, activitati de telemedicina, studii epidemiologice; eliberare a rezultatelor investigatiilor clinice sau consultatiilor de specialitate sau altor documente si certificate medicale, inregistrarea pacientilor, gestiune administrativa asociata efectuarii serviciilor. Furnizarea datelor personale este necesara pentru ca Explora RX sa poata gestiona solicitarile pacientilor cu privire la furnizarea serviciilor medicale. Refuzul furnizarii acestor date poate duce la imposibilitatea organizarii si furnizarii serviciilor medicale solicitate.
 • Raportari date catre CAS, DSP, SIUI sau Ministerul Sanatatii, autoritati fiscale.
 • In scopuri de gestiune financiara, efectuarea de operatiuni fiscale, bancare, de plati.
 • Pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta, inclusiv in faza pre-litigioasa.
 • In scopul solutionarii diferitelor solicitari, sesizari sau plangeri formulate de catre persoanele vizate.
 • In scopul solutionarii cererilor si adreselor institutiilor publice conform competentelor legale ale acestora.
 • In scopul realizarii unor analize statistice ce nu implica crearea de profiluri individuale si pentru oferirea de servicii personalizate si imbunatatirea serviciilor oferite.
 • In scopul evaluarii gradului de satisfactie cu privire la serviciile Explora RX.
 • In scopul asigurarii pazei si protectiei persoanelor si valorilor in locatia Explora RX, in vederea prevenirii si combaterii savarsirii de infractiuni, prin intermediul supravegherii video in locurile accesibile publicului.
 • In scopul desfasurarii activitatilor de recrutare/selectie pentru ocuparea posturilor vacante, gestionarea dosarelor de recrutare pe parcursul diferitelor etape de selectie.
 • In scopul emiterii cardurilor de reduceri sau a celor aferente abonamentelor.
 • In scop de marketing direct, in vederea transmiterii de newslettere, comunicari comerciale privind oferta de servicii, promotii si evenimente organizate de Explora RX, articole medicale, materiale informative.
 • In momentul vizitarii site-ului explora-rx.ro, si doar daca ati fost de acord cu instalarea de cookieuri – serverul web inregistreaza in mod automat numele furnizorului dumneavoastra de servicii Internet (ISP), adresa de la care ne-ati vizitat, adresele din site pe care le accesati, precum si data si durata vizitei. Informatii personale suplimentare vor fi inregistrate numai in cazul in care vor fi divulgate de dumneavoastra, de exemplu in cazul unei inregistrari, a unui sondaj sau in executia de continut. In acest sens, va rugam sa consultati politica de cookies. Informatiile pe care le furnizati prin intermediul site-ului ne permit sa personalizam si sa imbunatatim in permanenta modul in care interactionati cu Explora RX.


Categorii de date cu caracter personal
Explora RX colecteaza date cu caracter personal direct de la persoana vizata sau de la apartinatori sau reprezentantii legali ai acesteia:

 

 • Realizarea serviciilor medicale solicitate: programarea serviciilor, transmiterea de remindere si alte detalii privind programarea, incheierea contractului, in scopuri de medicina preventiva, de stabilire a diagnosticelor medicale, de administrare a unor ingrijiri sau tratamente medicale pentru persoana vizata ori de gestionare a serviciilor de sanatate care actioneaza in interesul persoanei vizate, activitati de telemedicina, studii epidemiologice; eliberare a rezultatelor investigatiilor clinice sau consultatiilor de specialitate sau altor documente si certificate medicale, inregistrarea pacientilor, gestiune administrativa asociata efectuarii serviciilor. Furnizarea datelor personale este necesara pentru ca Explora RX sa poata gestiona solicitarile pacientilor cu privire la furnizarea serviciilor medicale. Refuzul furnizarii acestor date poate duce la imposibilitatea organizarii si furnizarii serviciilor medicale solicitate.
 • Cu functie de identificare (cum ar fi: nume prenume, domiciliu, sex, data nasterii, nationalitate, localitate, alte elemente din documentul de identitate, identificatori online).
 • Date speciale (cum ar fi: CNP, numarul cardului de sanatate, date privind starea de sanatate, date biometrice, originea rasiala, convingeri religioase, dupa caz). Datele personale privind starea de sanatate sunt protejate conform regulilor stabilite de lege in domeniul drepturilor pacientului, iar prelucrarea acestor date este permisa cu conditia respectarii secretului profesional.
 • Date financiare si bancare (cum ar fi: numar cont, numele si prenumele titularului contului bancar sau al cardului bancar (poate fi altul decat dvs, daca altcineva a efectuat plata unei facturi in numele si pentru dumneavoastra); valabilitatea cardului bancar banca).
 • Alte date cu caracter personal (cum ar fi: ocupatie, loc de munca, tip asigurare, denumire asigurator).
 • Date de contact (cum ar fi: adresa postala de corespondenta, numar telefon, e-mail).
 • Informatii cu privire la locatia, imaginea si inregistrarile audio-video ale persoanelor fizice (inregistrarile video captate de camerele de supraveghere instalate la sediul Explora RX, inregistrarile audio ale convorbirilor telefonice din Call-center).
 • Date referitoare la profilarea utilizatorilor site-ului conform Politicii de Cookies, care poate fi accesata aici (varsta, sex, IP, date de trafic, date de geo-localizare, dispozitiv utilizat, sistem operare, cuvinte cheie cautate de utilizator conform intereselor sale).
 • Opinii (pot include date personale cu caracter special) pe care ni le transmiteti in mod direct sau pe care le postati public despre Explora RX, pe retele de socializare (social media) sau prin intermediul altor medii de comunicare publica.

    
In cazul in care Explora RX va decide sa prelucreze date cu caracter personal si in alte scopuri, indeosebi in baza articolului 6, alineatul 1, litera a) din Regulamentul General UE privind protectia datelor nr. 679/2016, respectiv in baza consimtamantului persoanei vizate, Explora RX va transmite o notificare de informare separata, pentru a va permite sa va exprimati consimtamantul expres, in mod liber.

Temeiul juridic al prelucrarii

Prelucrarile datelor in scopurile de mai sus au ca temei:

 

 • Incheierea si/sau executarea unui contract de servicii medicale sau pentru a face demersuri la cererea dumneavoastra inainte de incheierea unui contract.
 • Indeplinirea obligatiilor legale ce revin Explora RX potrivit legii.
 • Interesul legitim al Explora RX, cu respectarea prevederilor art. 5 din Regulamentul General UE privind protectia datelor nr. 679/2016.
 • Protejarea intereselor vitale ale dumneavoastra sau a altei persoane fizice.
 • Consimtamantul dumneavoastra in ce priveste activitatile de marketing/publicitate si alte prelucrari pentru care legislatia in domeniu prevede obligativitatea obtinerii consimtamantului. In masura in care v-ati exprimat consimtamantul cu privire la o anumita prelucrare, aveti dreptul de a va retrage consimtamantul in orice moment. Retragerea consimtamantului nu va afecta prelucrarea datelor efectuata pana la momentul retragerii. Solicitarea de retragere a consimtamantului poate fi exercitata oricand fie pe adresa de e-mail office@explora-rx.ro, fie prin formularea unei cereri scrise la adresa str. Potcoavei nr. 2, Iasi.

Durata pastrarii datelor cu caracter personal

Durata de stocare a datelor cu caracter personal este limitata la ceea ce este necesar pentru scopurile de procesare si pana la expirarea termenelor de arhivare. Explora RX va sterge datele cu caracter personal la momentul la care solicitati acest lucru, cu exceptia datelor a caror furnizare si prelucrare se realizeaza ca efect al interesului legitim Explora RX sau este impusa de o prevedere legala, date care vor fi sterse in termenul prevazut de lege pentru aceasta. In cazul in care pastrarea datelor cu caracter personal este necesara in scopuri specificate de lege, Explora RX va pastra in continuare datele pentru perioada impusa.

Procese de profilare automata si decizii automatizate

Explora RX nu foloseste datele personale pentru a evalua automat aspecte ale personalitatii persoanelor vizate. Explora RX nu foloseste datele personale pentru a lua decizii automate despre dumneavoastra.

Destinatarii datelor

Explora RX poate dezvalui datele personale urmatoarelor categorii de destinatari: autoritati si institutii publice centrale si locale, asiguratori, profesionisti ce colaboreaza cu Explora RX respectand secretul profesional, alti furnizori de servicii medicale (spitale sau ambulatorii de specialitate, servicii paraclinice sau imagistica medicala etc.) implicati in furnizarea serviciilor medicale.

Explora RX poate dezvalui catre terti date strict necesare pentru gestionarea activitatilor administrative ce sprijina activitatea medicala sau catre alte entitati juridice medicale din grupul Explora RX (de exemplu, in situatia accesarii serviciilor medicale complementare).

Explora RX poate comunica datele dvs. catre persoane imputernicite care prelucreaza date cu caracter personal pe seama Explora RX (cu titlu exemplificativ: societati de arhivare, entitati care asigura recuperarea creantelor, furnizori de servicii de marketing direct, curieri etc.).

Explora RX va dezvalui datele dvs. personale pentru a se conforma oricarei obligatii legale sau in virtutea obligatiilor fata de o autoritate publica sau pentru a proteja drepturile, proprietatea sau siguranta Explora RX sau a clientilor sai.

Datele transmise Destinatarilor vor fi adecvate, pertinente si neexcesive prin raportare la scopurile in care au fost colectate si dezvaluite.

Transferul datelor in strainatate

La momentul redactarii prezentei politici de confidentialitate, nu transferam date cu caracter personal in tari din afara UE/SEE (Uniunea Europeana/Spatiul Economic European) sau catre organizatii internationale.

Drepturile persoanelor vizate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Explora RX respecta drepturile care privesc protectia datelor personale, drepturi care se pot exercita de dumneavoastra printr-o cerere scrisa adresata Explora RX, la sediul acesteia din Iasi, str. Potcoavei nr. 2 sau la adresa de email office@explora-rx.ro. Cererea trebuie sa contina o descriere precisa a dreptului pe care doriti sa-l exercitati si sa fie insotita de un document de identitate care sa permita identitificarea dumneavoastra.

Folosirea informatiilor din documentul de identitate este limitata strict la activitatea de confirmare a identitatii si nu va genera o stocare a datelor personale mai mult decat este necesar in acest scop.

Aveti urmatoarele drepturi:

 

 • Dreptul de a cere Explora RX accesul la aceste date.
 • Dreptul de a fi informat cu privire la datele personale pe care le prelucreaza Explora RX, scopul, transferul catre terti, precum si perioada de stocare a acestor date.
 • Dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii suplimentare solicitate, Explora RX isi rezerva dreptul de a percepe o taxa.
 • Dreptul de a cere Explora RX rectificarea datelor inexacte/incomplete care va privesc.
 • Dreptul de a cere Explora RX stergerea datelor personale care va privesc, cu exceptia cazului in care exista motive legitime care sa prevaleze cererii dumneavoastra.
 • Dreptul de a cere Explora RX restrictionarea prelucrarii. Totusi, Explora RX va puta stoca si prelucra datele personale din motive de interes public, indeplinirea unei obligatii legale sau pentru apararea impotriva unei plangeri legale, intemeierea unei reclamatii legale sau pentru a proteja drepturile unei persoane.
 • Dreptul de opozitie fata de prelucrarea datelor, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direct, inclusiv la crearea de profiluri atunci cand masura este legata de marketingul direct respectiv. Explora RX nu va mai prelucra datele, cu exceptia cazului in care exista motive legitime sau daca scopul prelucrarii este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
 • Dreptul de a nu fi supus unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, daca aceasta are un impact semnificativ asupra persoanei vizate.
 • Dreptul de portare a datelor cu caracter personal furnizate Explora RX in forma electronica, structurata, utilizata curent, lizibila automat, cu posibilitatea ca datele respective sa fie transferate unui alt operator.
 • In cazul in care considerati ca prelucrarea s-a facut cu nerespectarea legislatiei in vigoare, aveti dreptul de a formula o plangere in fata autoritatii de supraveghere, respectiv Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

    
Mentionam ca nu ne asumam raspunderea cu privire la informatiile si politicile de confidentialitate aferente site-urilor catre care se face trimitere prin link-urile postate pe website-ul nostru.
Ne rezervam dreptul de a modifica prezenta politica de confidentialitate. Aceasta, precum si versiunile viitoare vor putea fi accesate oricand pe site-ul explora-rx.ro.

 

Prelucrare automata de date. Cookie

Site-ul www.explora-rx.ro foloseste identificatori de tip Cookie. Aveti mai jos Politica noastra de Cookie si va puteti exercita dreptul de a dezactiva Cookies:

Aceasta politica se refera la utilizarea cookie-urilor pe site-ul www.explora-rx.ro.

Ce sunt cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

La ce sunt folosite cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile noastre pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor (ex. preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevant) sau sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator interactioneaza cu pagina noastra web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

Ce cookie-uri folosim?

Folosim doua tipuri de Cookie-uri: temporare (limitate per sesiune) si persistente.

Cookie-urile temporare sunt stocate pana la inchiderea site-ului sau browserului iar cookie-urile persistente sunt fisiere ce raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada nelimitata de timp pana cand sunt sterse manual de utilizator.

 

Cum sunt folosite cookie-urile de catre www.explora-rx.ro ?

S.C. EXPLORA RX S.R.L. foloseste cookie-uri in urmatoarele scopuri:

 • Cookie-uri de performanta a site-ului, load-balancing
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor, inregistrare, marketing, geo-targetare
 • Cookie-uri third party ale diversilor furnizori de servicii de marketing sau alte tipuri

 

Statistica

Site-ul foloseste cookie-uri de statistica pentru a colecta informatii despre modul in care vizitatorii utilizeaza acest site si pentru a detecta posibile probleme de navigare. Instrumentele de statistica stocheaza informatii despre paginile vizitate, durata de navigare pe site, modalitatea prin care a fost accesat site-ul precum si sectiunile accesate din cadrul paginilor. Nu sunt stocate informatii personale, prin urmare, aceste informatii nu pot fi folsite pentru identificarea utilizatorului.

S.C. EXPLORA RX S.R.L. foloseste instrumente de analiza statistica pentru a putea urmari daca site-ul intruneste cerintele utilizatorilor si pentru a prioritiza imbunatatirea proceselor derulate.

 

Plugin-uri de retele sociale

Serviciile noastre fac uz de plugin-uri de retele sociale (“plugins”). Cind utilizati un serviciu care contine plugin-uri, informatiile pot fi transferate direct de pe dispozitivul dvs. catre operatorul de retea sociala. Nu avem nici o influenta asupra datelor colectate de Plugin. Daca sunteti conectat in reteaua sociala, utilizarea de catre dvs. a serviciului nostru poate fi facuta referinta catre contul dvs. de retea sociala. Daca veti interactiona cu plugin-uri, spre exemplu, facand clic pe “Like”, “Follow” sau “Share”, sau introduceti un comentariu, informatiile pot aparea in mod automat in profilul dvs. de retea sociala. Chiar daca nu sunteti conectat la contul dvs. de retea sociala, este posibil ca plugin-uri sa transmita adresa IP catre operatorii de retea sociala. Va rugam sa luati in considerare acest lucru, atunci cand utilizati paginile web. in activitatea noastra folosim plugin-uri de la urmatorii operatorii de retele sociale: Facebook, LinkedIn ,Twitter, Google, MobilPay, etc.

 

Ce informatii contin cookie-urile?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni, care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-urile nu solicita si nu pastreaza informatii cu caracter personal, pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

 

De ce sunt cookie-urile importante ?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex:afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex: prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

 

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod, asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. in consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

in general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

 

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant, in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

 

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca nevigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi, al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoans care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.
 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului, sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale
browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate, daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate, astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

stergerea cookie-urilor

in general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web, permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web, sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

Cum se pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser, pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate, sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

 

Link-uri utile

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:

Microsoft Cookies guide

All About Cookies

http://www.youronlinechoices.com/ro/

 

Detalii despre cookie-urile folosite

 

Cookie-urile necesare ajuta la a face un site utilizabil prin activarea functiilor de baza, precum navigarea in pagina si accesul la zonele securizate de pe site. Site-ul nu poate functiona corespunzator fara aceste cookie-uri.

Cookie-urile de statistica ii ajuta pe proprietarii unui site sa inteleaga modul in care vizitatorii interactioneaza cu site-urile prin colectarea si raportarea informatiilor in mod anonim.

Cookie-urile de marketing sunt utilizate pentru a-i urmari pe utilizatori de la un site la altul. Intentia este de a afisa anunturi relevante si antrenante pentru utilizatorii individuali, asadar ele sunt mai valoroase pentru agentiile de puiblicitate si partile terte care se ocupa de publicitate.

Cookie-uri care pot fi setate la vizitarea site-ului www.explora-rx.ro, de catre explora-rx.ro sau terti parteneri:

Cookie-uri setate de catre explora-rx.ro:

sesiuneexplorarx, udfnrhndtaeabn, yfjnrhndtarfgt - stocheaza informatii despre vizitator
cookie_accept_rhndta - cookie setat in momentul in care vizitatorul accepta sa primeasca cookies de la site

Cookie-uri setate de catre terti parteneri:

google.com
1P_JAR , CGIC , CONSENT , DV , NID , OGPC , OGP , SNID - acest grup stabileste un ID unic pentru a memora preferintele si alte informatii, cum ar fi statisticile site-urilor web si ratele de conversie a urmaririi. Politicile Google pot fi vizualizate la https://policies.google.com/technologies/types

youtube.com
GPS - Inregistreaza un ID unic pe dispozitivele mobile pentru a permite urmarirea pe baza locatiei GPS geografice.
PREF - Acest modul cookie stocheaza preferintele si alte informatii, in special limba preferata, numarul de rezultate ale cautarii pe care doriti sa le afisati pe pagina dvs. si daca doriti sau nu sa aveti activat filtrul SafeSearch Google.
VISITOR_INFO1_LIVE - Un cookie setat de YouTube care masoara latimea de banda pentru a determina daca primesti noua interfata player sau cea veche.
YSC - Acest modul cookie este setat de serviciul video YouTube pe paginile cu video incorporat YouTube