Important pentru pacient in cazul unui examen RMN:

Examinarea presupune introducerea pacientului intr-un camp magnetic, deci este complet interzisa introducerea de obiecte metalice, ce pot fi atrase de acesta (inclusiv implanturi, stent-uri sau tije metalice).
Durata examinarii variaza in functie de regiunea ce urmeaza a fi examinata, patologia cautata si de pacient (miscarea chiar si pentru cateva secunde in cursul unei secvente, deterioreaza intreaga secventa, fiind necesara repetarea intregii serii). De regula timpul in care se face o investigatie este de la 15-20 minute (un segment coloana, genunchi) pana la 60-90 minute (abdomen si pelvis cu injectare de contrast i.v.)
Prezentati medicului examinator orice document medical anterior pentru comparare/integrare
Discutati cu medicul examinator dupa/inainte de examinare;
Rezultatul este gata de obicei, in 24 ore – daca este necesara compilarea mai multor examinari, regiuni, cazuri oncologice, sau patologie mai speciala. Uneori rezultatul poate fi primit si mai rapid, in 12 ore;
Inainte de examinarea RMN vi se va prezenta o fisa de informare referitoare la riscuri, antecedente medicale si recomandari in ceea ce priveste eventualele tratamente medicale in curs.